Telekomünikasyon Teknikerleri Derneği YÖK Başkan’ı Ziyareti

Telekomünikasyon Teknikerleri Derneği (TTD), Dernek başkanımız İsmail Özkar Başkanlığında, Yönetim Kurulundan oluşan bir ekiple birlikte, 24 Ocak 2011 de YÖK Başkanı Prof Dr. Sayın Yusuf Ziya Özcan’ı makamında ziyaret ederek, Derneğin uzun süredir üzerinde çalıştığı, Sektörde Çalışan Meslek Yüksekokulu Mezunu Teknikerlerin İşyeri Tabanlı Lisans Tamamlamasına İlişkin konularda görüş alışverişinde bulunmuşlardır.

TTD, yaklaşık 4250 üyesi ile küresel ekonomide rekabet şartlarını belirleyen bilişim sektöründe önemli sorumluluklar üstlenmektedirler. Üyelerinin büyük bir kısmı, iş dünyasında verimlilik sınırlarını zorlamakta ve durumlarını daha iyi hale getirmek için ilave ve farklı nitelikler kazanmak istemekte, yeni bilgiler, beceriler ve yeterliliklerle mevcut konumlarını yükseltmek istemektedirler. Dernek, rekabet gücü yüksek bir toplum olma yolunda bireyin gelişiminin, toplumun gelişiminin ve ekonominin gelişiminin sağlanması için, özellikle yükseköğretimde, eğitim sürecinde üyelerinin lisans tamamlamalarına ilişkin esnek modeller ve muhtemel uygulamaları üzerinde uzun süredir çalışmaktadır.

Admin_05072012103603Konu ile ilgili açıklama yapan Dernek Başkanı İsmail ÖZKAR, YÖK Başkanının bu alandaki ihtiyacı gören ve problemin çözümü noktasındaki kararlılığını gösteren açıklamalarını basından takip ettiklerini, kurumsal bir yapılanmaya sahip olan derneğin mevcut çalışmalarını yapılan açıklamalara göre şekillendirerek ve kişisel gelişim sürecini Hayat Boyu Öğrenme ilkesi çerçevesinde destekleyen esnek modelleri, YÖK Başkanlığınızın bu alandaki açılımlarını destekleyecek şekilde pilot uygulama taslağı haline getirdiklerini ifade etti.

Çok sıcak bir ortamda geçen görüşmede konu ile ilgili görüş alışverişinde bulunulduğu ve yapılan görüşmede, şu an sektörde önemli bir misyon üstlenen Meslek Yüksekokullarının, toplumun ve iş dünyasının beklentilerini karşılama ve endüstrinin rekabet gücünü arttırmada ihtiyaç duyulan nitelikli insan gücü profilini oluşturma yolundaki arayışlarına, sektörde çalışan teknikerlerin önünün açılmasına ve bu süreçte niteliğin korunarak, sürdürülebilirliğin sağlanması yolu ile kaynakların etkin kullanılmasına ve iş dünyası için büyük önem taşıyan Teknikerlerin motivasyonuna katkı sağlanabileceği ifade edilmiştir.

Üyelerimize ve kamuoyuna saygı ile duyurulur.

TTD Yönetim Kurulu Adına
İSMAİL ÖZKAR