Teknikerler Günü

Sevgili Meslektaşlarımız;

1994 yılında kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz Derneğimiz, günümüze kadar varlığını ve etkinliğini koruyarak, bugün sizlerin katılımınızdan almış olduğumuz destek ve güç ile Şirketimizin ve Tekniker Mesleki gurubunun en büyük Derneği haline gelmiştir.

Derneğimiz üyelerinin tamamı Tekniker unvanına sahip olup, Türk Telekom A.Ş. de görev yapan meslektaşlarımızdan oluşmaktadır. Bu yapısıyla,  kaynak ve birikimli insan gücüne sahip olan Derneğimiz, Şirketimiz ve Mesleğimiz ile ilgili çalışma yapabilecek yetkinliğe ve donanıma sahip bir sivil Toplum Örgütüdür.

Bu anlamda;

1994 yılında küçük bir grup ile başlayan Teknikerlik mücadelesiyle, bugün Ülkemizde Kamu, Özel Sektör ve Serbest piyasa dikkate alındığında en fazla Tekniker istihdamı sağlayan Türk Telekom’da 7.000’ni aşan sayımızla operasyon el bölümün omurgasını oluşturmuş durumdayız. Diğer taratanda, Ülkemizde 2.100.000 meslektaşımız ile Ülke ekonomisine hizmet eden en büyük Mesleki Yüksek Teknik Eğitime sahip mesleki kitle haline geldik.

Bu büyük kitlenin nüvesini oluşturan Telekomünikasyon Teknikerleri Derneği üyeleri;

Katılımınız ve Desteğiniz, Tekniker Mesleği açısından çok daha fazla önem taşır hale gelmiştir. Örgütlenme ve bir arada olmak anlamında çok yıl kaybettik ve artık kaybedecek zamanımız kalmamıştır. Mesleki kitlemizin hak ettiği yere gelmesinde yeni bir oluşum kaçınılmaz hale gelmişti.

Yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda altı mesleki branşı temsil eden dernekler ile bir araya gelerek yeni bir çatı oluşturduk ve bu çatıyı isimlendirdik. “TEKNİKER DERNEKLERİ FEDERASYONU “nün kuruluşunu 20.02.2020 tarihinde resmen gerçekleştirdik. Artık bu çatı altında bütün mesleki branşlarımız ile ilgili çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Telekomünikasyon Teknikerler Derneği olarak,

Bizler, sizler adına her zaman olduğu gibi Vakur duruşumuzu bozmadan, işimizin dışındaki hiçbir konudan etkilenmeden sadece işimizi yaparak, Şirketimizi ve Tekniker Mesleğini en iyi noktaya getirmeyi amaçladık. Bu manada, Mesleğimiz olan Teknikerliğe sahip çıkma adına bizlere vermiş olduğunuz destekten dolayı onur duyduğumuzu ifade eder sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.

Teknikerler günümüzü kutlar, çalışmalarınız da başarılar, Aile hayatınızda Huzur ve Mutluluklar Dileriz.

Saygı ve sevgilerimizle.

Yönetim Kurulları Adına