Derneğimizin Yönetim Kurulu olarak Şirketimiz İnsan Kaynakları Servisleri Direktörü Sn. Seyit YILMAZ’ı makamında ziyaret ettik.

Derneğimiz Yönetim Kurulu Başkanı Sn. İsmail ÖZKAR’a Genel Başkan Yardımcımız Sn. Mehmet GÜNER, Genel Sekreterimiz Sn. Murat Bekir UYANIK, Genel Teşkilatlanma Sekreterimiz Sn. Ümit ATAMAN ile birlikte Yönetim Kurulu Üyelerimiz Sn. İsmail TUĞCU, Sn. Ahmet DİRİ ve Sn. Sait ÖZDAŞ eşlik  etmişlerdir.

Derneğimiz Genel Başkanı İsmail ÖZKAR başkanlığındaki heyetimiz Türk Telekom ailesi içerisinde farklı görevlerde bulunan ve  kısa bir süre önce İK Servisleri Direktörlüğü görevine atanan  Sn. Seyit YIMAZ’a yeni görevinden dolayı tebrik ettiler.

Genel Müdürümüz Sn. Tahsin YILMAZ ve İnsan Kaynakları Destek ve Regülasyon Başkanımız Sn. Şükrü KUTLU Bey'lere yapılan ziyaretler ile ilgili bilgi aktarımından sonra Derneğimiz heyeti Şirketimiz İK politikasında ana unsurlardan biri haline gelen Tekniker mesleki kitlesinin 2012 yılında başlatılan Derneğimizce takip edilen yeni norm yapılanması çalışması kapsamında düzenlenen kariyer yolu, yan hakları ve ücretleri ile ilgili başlıkların uygulanması ve geçişi ile ilgili bazı yeni düzenlemelerin gerekliliği hakkında bilgi aktarmışlardır.

Yeni norm yapılanması ile birlikte Teknik personel gurubundan çıkarılan Tekniker kariyer gurubu haline getirilip sahadaki etkinliği artırılarak Teknik Sorumlu pozisyonu ile birlikte yönetim kabiliyeti verilmiştir.  Yeni norm yapılanması ile oluşturulan bu pozisyona yapılacak olan atamalar ile ilgili  belirlenen ana kriterler üzerinde görüş alış verişinde bulunulmuştur.

Bahse konu bu norm yapılanması ile birlikte oluşturulan kariyer yolunun teknikerlere getireceği ücret ve yan haklar ile ilgili sunulan görüşlerden sonra 2008 yılı ile başlayan Tekniker alımları ortaya çıkan ücret düzenlemeleri ile ilgili Derneğimizin görüşleri ve beklentileri sunulmuştur.

Meslek Yüksek Okulu mezunu olup ta 2005 yılından bu yıla kadar Tekniker ünvanına atanmasını bekleyen meslektaşlarımız ile ilgili konu yeniden gündeme getirilerek bu durumun meslektaşlarımız açısından önemi ısrarla vurgulanmıştır.

Çalışma yer ve şartlarından dolayı kapsam dışı pozisyonda olan meslektaşlarımızın yemek ücretleri ile ilgili yeni bir düzenleme yapılmasının gerekliliği üzerinde durulmuştur.

Direktörümüz Sn. Seyit YILMAZ daha önceki görevi olan işe alım müdürlüğü sırasında gerçekleştirmiş olduğu Tekniker alımının sağlıklı bir şekilde gerçekleştirildiğini, Mesleki Teknik Eğitimini ön lisans düzeyinde tamamlamış olan Teknikerlerin Şirketimiz İK yapısında önemli bir gurup haline geldiğini, Derneğimizin süreçler içerisinde göstermiş olduğu yapıcı yaklaşımlardan dolayı Yönetim Kurulumuza teşekkür ederek tüm meslektaşlarımıza selamlarını iletilmesini rica etmişlerdir.