ODTÜ Yabancı Diller Yüksek Okulu

Odtü Yabancı Diller Yüksek Okulu Müdürlüğü İle Derneğimiz Arasında Yabancı Dil Eğitimi Üzerine Ortak Çalışma Başlatılacaktır.

Derneğimiz, küresel ekonomide rekabet şartlarını belirleyen bilişim sektöründe önemli sorumluluklar üstlenmiştir. Üyelerimizin büyük bir kısmı, iş dünyasında verimlilik sınırlarını zorlamakta ve durumlarını daha iyi hale getirmek için ilave ve farklı nitelikler, yeni bilgiler, yeni beceriler ve yeterliliklerle mevcut konumlarını yükseltmek istemektedirler. Dernek yönetimi olarak, rekabet gücü yüksek bir toplum olma yolunda bireyin, toplumun ve ekonominin gelişiminin sağlanması için özellikle yabancı dil konusuna ilişkin esnek modeller ve muhtemel uygulamaları üzerinde uzun süredir çalışmaktayız.

Gelişen teknoloji karşısında üyelerimizin eğitim ihtiyacını karşılamada yabacı dil eğitimi önemli bir aşama olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu bilinçle tüm yurt genelinde tüm üyelerimizin istifade edebileceği modeller sağlama gayreti içerisinde çalışmalarımız devam etmektedir. Bu çalışmalar sonuçlanma aşamasında olup; duyuruları sitemiz üzerinden ve temsilcilerimiz tarafından üyelerimize duyurulacaktır.

Admin_05072012100304

Türk Telekomünikasyon A.Ş ailesinde çok önemli bir yere sahip olan Derneğimizin, üyelerimiz ile ilgili çalışmaları, yapılan bilgilendirme toplantıları mevcut internet sitemizden tüm teknik ve idari personel tarafından takip edilmektedir. Geliştirmeyi ve hayata geçirmeyi planladığımız projelerimizin; üyelerimizi, ailelerini ve tüm Türk Telekomünikasyon A.Ş personelini ilgilendirecek şekilde kapsamlı uygulamalara dönüştürülmesi düşünülmektedir.
Üyelerimiz için planladığımız yabancı dil eğitiminin ODTU yabancı diller yüksek okulu tarafından verilmesi yönetimimizin arzusudur. Üyelerimizin mevcut seviyelerini tespit ederek temel, orta ve ileri seviyede yabancı dil eğitimi için, ODTU yabancı diller yüksek okulu ile bir çalışma başlatılmış olup; yakın zamanda hayata geçirilecek olan yabancı dil eğitimi hakkında siz sevgili üyelerimiz yakın bir zamanda bilgilendirilecektir.

Kısaca ODTU Yabancı Diller Yüksek Okulunu tanıyalım;

Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Yabancı Diller Yüksek Okulu 15 yıldır öğrencilerin, çeşitli sektörlerde çalışanların, akademik gereksinimlerini karşılamak üzere yabancı dil kursları düzenlemektedir.

ODTÜ’yü (ve İngilizce Yeterlik Sınavı benzerlik gösteren diğer üniversiteleri) yeni kazanan öğrencilerin yoğun 1 yıllık hazırlık eğitimini atlamalarını veya 1. sınıf İngilizce derslerinden muafiyet hakkı kazanabilmelerini sağlamak amacıyla, İngilizce düzeyi yüksek öğrencilere yönelik;

KISA DÖNEM YOĞUN İNGİLİZCE YETERLİK SINAVI KURSU’nu,Yoğun dil eğitimi almak isteyen üniversite mezunu öğrenciler, araştırma görevlileri ve akademisyenler için SERTİFİKA PROGRAMI’nı,
Bazı sınavları geçmek için veya genel amaçlı dil öğrenmek isteyen çalışan kesimler ve üniversite öğrencileri için HAFTA SONU KURSLARI’nı tavsiye ediyoruz.
İngiliz dilinden başka dillerde kurslar – yeterli başvuru olduğu takdirde – sadece HAFTA SONU KURSLARI açılmaktadır.
Yabancı Diller Yüksek Okulu bu kurslar dışında dil öğretimi isteyen kamu ve özel kuruluşları için programları düzenlemektedir. Bu programların mali koşulları, ilgili kurum ile yapılan görüşmelerle belirlenmektedir.
SERTİFİKA ve HAFTA SONU DİL KURSLARI’NIN ücretleri yıllık olarak her ders yılı başında (Eylül) Yabancı Diller Yüksek Okulu Müdürlüğü tarafından belirlenir ve ilan edilir.

İSMAİL ÖZKAR

Telekomünikasyon Teknikerleri Derneği Başkanı