Teknik Sorumlu pozisyonuna atanan meslektaşlarımızı canı gönülden kutlar, çalışma yaşamlarında başarılar dileriz.

Sevgili Meslektaşlarımız;
Türk Telekom da;
1994 yılında 11 Meslek Yüksek Okulu Mezununun başlatmış olduğu Teknikerlik mücadelesi, bu gün itibari ile Şirketimizde 7.000 kişinin üzerinde Teknikerin istihdamının gerçekleşmesinde ana gerekçeyi oluşturmuştur.Aynı zamanda Kamu, Özel Sektör ve serbest piyasada çalışan 1.800.000 Teknikerin ve Tekniker mesleğinin çalışma yaşamındaki görev-yetki ve sorumluluğunun belirlenmesinde yön gösterici ve düzenleyici bir Sivil Toplum Kuruluşu haline gelmesinin nüvesini oluşturmuştur.
Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanlığınca başlatılan Telekomünikasyon Sektöründe Meslek Standartlarının belirlenmesi çalışmaları kapsamında oluşturulan çalışma  grubunda Türk Telekom A.Ş.  Avea, Türksat A.Ş., Turkcell, Vodafone, Mesleki Odalar ve Telekomünikasyon Teknikerleri Derneği olarak yerimizi aldık.
Yapılan bu çalışma ile ;
Telekomünikasyon Sektörünün Mesleki Standartları oluşturularak Telekomünikasyon Sektörünün Mesleki yetkinliğini oluşturulan 8 kademenin 5-6 kademelerinde tanımlanarak Ülkemizde Teknikerlik mesleği için yapılan ilk tanımlama olmuştur.
Türk Telekom A.Ş. de Teknikerin kariyer yolu çalışmalarında ciddi bir nokta olan 2012 yılında başlatılan çalışmanın ilk yansımasını 2013 yılında 186 meslektaşımızın Teknik Sorumluluk pozisyonuna ataması ile göstermiş, bu güne kadar zaman içerisinde gelişen  olumsuzluklardan dolayı uygulaması gecikmiş ve 28.05.2015 tarihinde;
– Meslek Yüksek Okulu Mezunu olmak,
– Şirketimizde en az 5 yıl çalışıyor olmak,
– Davranış Bazlı Performans Yönetimi notu 3 ve üzeri olmak;

– Unvan veya Çalışma Yer ve Şartlarından Dolayı Kapsam Dışı Olmak;Kriterlerine sahip olan meslektaşlarımızdan Bölge ve İl Müdürlüklerimizce teklif edilenlerden 276 meslektaşımızın terfi işlemleri gerçekleştirilmiştir.

Birliğimizin ve beraberliğimizin temel taşı olan Teknikerlik Mesleği adına önemli bir gelişme olarak değerlendirmiş olduğumuz Teknik Sorumlu pozisyonuna atanan meslektaşlarımızı canı gönülden kutlar;
Çalışma yaşamlarında başarılar dileriz.
Sevgi ve saygılarımızla
Teknikerler Derneği Yönetim Kurulu