TTD VE Yüksek Öğretim Kurulu Görüşmeleri

Telekomünikasyon Teknikerleri Derneği (TTD), Dernek Genel Başkanımız İsmail Özkar Başkanlığında, Yönetim Kurulundan oluşan bir ekiple birlikte, 02 Mart 2011 de YÖK Genel Kurul Üyesi Prof Dr. Sayın Durmuş Günay’ı makamında ziyaret ederek, daha önce YÖK Başkanı Prof. Dr. Sayın Yusuf Ziya Özcan’a sunulan derneğimizin uzun süredir üzerinde çalıştığı, Sektörde Çalışan Meslek Yüksekokulu Mezunu Teknikerlerin İşyeri Tabanlı Lisans Tamamlamasına İlişkin konularda görüş alışverişinde bulunmuşlardır.

Konu ile ilgili açıklama yapan Dernek Genel Başkanı İsmail ÖZKAR, YÖK Başkanının bu alandaki ihtiyacı gören ve problemin çözümü noktasındaki kararlılığını gösteren açıklamaları üzerine, kurumsal bir yapılanmaya sahip olan derneğin mevcut çalışmalarını yapılan açıklamalara göre şekillendirerek ve kişisel gelişim sürecini Hayat Boyu Öğrenme ilkesi çerçevesinde destekleyen esnek modelleri, Admin_05072012111345YÖK Başkanlığınızın bu alandaki açılımlarını destekleyecek şekilde pilot uygulama taslağı haline getirdiklerini, bu çalışmayı YÖK Başkanlığına daha önce sunduklarını ifade etti. Bu ziyarette ise özellikle Mesleki ve Teknik Eğitim konusunda birikimli ve söz sahibi olduğunu bildiğimiz YÖK Genel Kurul Üyesi Prof. Dr. Sayın Durmuş Günay’a bu konudaki desteklerini ve önerilen model üzerine katkılarını almak üzere, yapılan çalışmalar ve elde edilen sonuçlar hakkında bilgi verildiğini ifade etti.
Çok kısıtlı bir zaman aralığında gerçekleşen görüşmede sayın Prof. Dr. Günay’a konu ile ilgili bilgi verilirken, önerilen modelin uygulanabilirliği ve gerekliliği üzerine görüşleri istenmiştir. Bu alanda özellikle ABD’deki benzer uygulamaların olduğunu ifade eden sayın Prof. Dr. Günay konuyu daha geniş bir zamanda görüşmek üzere bir sonraki haftaya randevu vermiştir. Kendisine tüm dernek üyelerimiz adına teşekkür ederiz
Üyelerimize ve kamuoyuna saygı ile duyurulur.