Yüksek Öğretimde Uzaktan Eğitim Paneli

Ev Sahibi Kuruluş : Uluslararası Uzaktan Eğitim Derneği / Gazi Üniversitesi
Davet Şekli : Dinleyici

PANALİSTLER

Admin_05072012101700Prof. Dr. Ali Ekrem Özkul ( Moderatör) – Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi
Prof. Dr. Orhan Torkul – Sakarya Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi Müdürü
Prof. Dr. Ergun Kasap – Gazi Üniversitesi Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulu Müdürü
Prof. Dr. Aydın Ziya Özgür – Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı ( Katılamadı. Yerine sunumu bir fakülteden bir öğretim Üyesi tarafından yapıldı.)
Dr. Aydın Kolat – Türkiye Bilişim Vakfı Ankara Temsilcisi
Ahmet Hançer – enokta Genel Müdürü

PANEL HAKKINDA İZLENİMLER

Bilişim teknolojilerindeki hızlı gelişme, sistemlerin birbirleri ile çalışabilirliği noktasındaki uyum ve küresel rekabet koşullarının bir sonucu olarak ülkemizde de Uzaktan Eğitim ve e-öğrenme uygulamaları üniversiteler başta olmak üzere birçok kurum tarafından uygulanmaya başlamıştır. Ancak yükseköğretimdeki uygulamalarda, uluslararası akreditasyonu sağlayacak bir uygulama birliği bulunmamaktadır. Bu nedenle kamu kurumları, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, özel sektör ve araştırmacıları ortak bir platformda bir araya getiren, birbirleri arasında deneyim ve bilgi paylaşımını sağlayan bu tip konsantre çalışmalar ilgili her kesim tarafından önemsenmektedir. Panelde TTD olarak İşyeri Tabanlı Lisans tamamlama çalışmalarında, eğitim teknolojilerinin ana omurgasını oluşturacak olan Uzaktan Eğitim teknolojileri ve uygulamaları hakkında bilgi aldık ve projemizde yer alabilecek akademik çevrelerle görüş alışverişinde bulunduk.