5 Mayıs Teknikerler Günü

Admin_05072012105821Mesleki birlikteliğimizin hayat bulduğu derneğimiz 1994 yılında faaliyetine başlamıştır. ‘Türkiye’nin en büyük Teknikerler Derneği’ olarak da hayatiyetini devam ettirmektedir. Derneğimiz, meslektaşlarımız arasında birlik, beraberlik ve dayanışmayı güçlendirmek ve zor günlerde birlikteliğin gücünden faydalanmak için kurulmuştur.

Kuruluş amacını gerçekleştirmenin ve bu doğrultuda yeniden yapılanan Şirketimize paralel olarak Derneğimizin de yeniden yapılandırmak amacı ile ciddi adımlar atmanın mutluluğu ile 2012 Telekomünikasyon Teknikerleri gününü kutlamanın onurunu yaşıyoruz.

Mesleki birliktelikler, sivil toplum örgütlenmelerinin geliştiği günümüz dünyasında oldukça önemli bir değere sahiptir. Meslek kuruluşları aynı mesleği yapan veya yakın mesleklerde çalışan kişilerin bir araya gelerek dayanışmalarına fırsat sunmaktadır. Bu yapı, bu cennet vatanda yaşayan bizler için yeni bir yapı değildir.

Bundan asırlar önce hayata geçirilmiş ve etkili bir şekilde yürütülmüş olan mesleki birlikteliğin zirvesi kabul edilen ‘Ahilik Teşkilat’ı bu topraklarda doğmuş ve kültür hayatımızın önemli yapı taşlarından birisi olmuştur. ‘Ahi Kültürü’nü anlamak bizim mesleki birliktelik kavramına nasıl baktığımızı ifade etmek açısından oldukça önemlidir.

Her birimizi kuşatan Türk Telekom çatısı kadar Türk Telekom çalışanları arasında birlik, beraberlik ve dayanışma da önemlidir. Aramızda var olan bu birliktelik hem bizleri hem de şirketimizi güçlendirecektir. Bu birlikteliği perçinleyen dernek faaliyetleri de bu anlamda çok değerli ve çok önemlidir. Hep birlikte daha güçlü, daha mutlu ve daha güzel yarınlara ulaşmak için Türk Telekom çalışanlarını bu birlikteliğe bekliyoruz.

Saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Telekomünikasyon Teknikerleri Derneği
Yönetim Kurulu Adına