Uzaktan Eğitimle Lisans Tamamlama

Bilindiği üzere, Telekomünikasyon Teknikerleri Derneği (TTD), Yönetim Kurulumuz, Dernek başkanımız İsmail Özkar Başkanlığında, Uzaktan Eğitim yolu ile Lisans Tamamlama konusu üzerinde uzun zamandır çalışmakta ve bu çerçevede pek çok üniversite yönetimi ve YÖK yönetimi ile de görüşmeler yapmakta idi.

Son olarak görüş, öneri ve beklentilerini İstanbul Üniversitesi Uzaktan Eğitim Fakültesi yöneticileri ile de proje bazlı olarak sekiz aydır paylaşılmaktadır.

2011-2012 Eğitim-Öğretim dönemi için İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi başlangıç olarak dört bölümde Uzaktan eğitimle lisans tamamlama programı başlatılması ile ilgili proje hazırlanarak YÖK’na başburuda bulunmuştur.

YÖK başlangıçta “Endüstri Mühendisliği” ve “Halkla İlişkiler ve Tanıtım” Programları açılması ile ilgili olur vererek mezun oldukları önlisans program alan dikkate alınarak (kısıtlı tutulmuştur) DGS ile öğrenci alacaktır.

DGS’ye girme hakkı olan ve alan şartları tutan üyelerimiz tercih edebileceklerdir(Alan şartlarının genişletilmesi için proje sahibi Üniversite YÖK’na başvuruda bulunmuştur).

Öğrenim süresi bir yıl intibak artı 2 yıl olarak belirlenmiştir.

Tercih yapan Telekomünikasyon Teknikerleri Derneği üyeleri için, intibak eğitimi belirlenmesinde, işyeri tabanı eğitimlerini de belgeleyecek şekilde, Yönetim Kurulumuz İstanbul Üniversitesi Uzaktan Eğitim Fakültesi nezdinde girişimlerde bulunmuştur.

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Dekanı Sn. Prof.Dr. Fahrettin ARSLAN bey makamında ziyaret edilerek YÖK’ ten onaylanan projelerimiz üzerinde genel bir değerlendirme yapılarak Teknikerlerin tam beklentisini karşılayacak ilave projeler üzerinde görüşmeler tamamlanmıştır.

Üniversite Senatosunun yetkisi içerisindeki tüm konular hızlı bir şekilde aşılabileceği gibi, YÖK yetkisinde olan kararlar ileriki dönemlerde yeni bölümlerin açılması ve DGS şansı olmayan ve özellikle DGS’ sız Lisans Tamamlama için de düzenlemelerin yapılması yönündeki çalışmalarımız büyük bir kararlılıkla sürdürülecektir.

Üyelerimize ve kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Telekomünikasyon Teknikerleri Derneği