Lisans Eğitimi Çalışmalarına Bir Adımda Kırgızistan’dan Attık.

Meslektaşlarımızın gelişen teknoloji ile birlikte kendilerini geliştirebilmeleri, çalışma hayatlarında yarınlara daha hazırlıklı olabilmeleri amacı ile yürütmüş olduğumuz ömür boyu eğitim kapsamında Lisans Eğitimi çalışmalarına bir adımda Kırgızistan’dan attık.

Bu amaçla Kırgızistan Türk Manas Üniversitesi Rektörü Sn. Prof. Dr. Sabahattin BALCI’nın daveti üzerine Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. İsmail ÖZKAR Kırgızistan’a üç günlük ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyaret kapsamında, 2011 yılında Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığına sunulan çalışanların lisans Eğitimlerini tamamlama projesinin uygulama alanı E-Eğitim dayalı olarak yenilenen maddeleri ile birlikte Rektör Prof. Dr. Sabahattin BALCI, Rektör Vekili Prof. Dr. Asilbek KULMIRZAYEN Rektör Yardımcısı Mahmut İZCİLER ve son gün Üniversite Senatosuna sunum yaparak projeye destek istemiştir.
Yapılan görüşmeler sonucunda Kırgızistan’da basın açıklaması yapan Rektör Prof. Dr. Sabahattin BALCI ve Derneğimiz Yönetim Kurulu Başkanı İsmail ÖZKAR çalışmanın birlikte yürütülmesi konusunda protokol yapılması, Yüksek Öğretim Kurumuna  (YÖK) bağlı bir üniversite olduğundan YÖK’na sunulacak olan taslak proje üzerinde bazı düzenlemelerin gerçekleştirilmesi ve Üniversitenin E-eğitim Merkezinin Ankara’da kurulmasının düşünüldüğü, kurulumda Türk Telekom A.Ş.’den ve Telekomünikasyon Teknikerleri Derneğinden ihtiyaç duyulan bilgi ve teknik desteği belirlemek amacı ile

ikinci görüşmenin Ankara’da yapılacağını ifade etmişlerdir.

Konu ile ilgili çalışmalar devam etmekte olup, gelişmeler sizlere sitemiz üzerinden iletilmeye devam edecektir.