Telekomünikasyon Teknikerleri Derneği Rektör Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş’ı Makamında Ziyaret Etti

Derneğimiz Çankırı Karatekin Üniversitesi ziyareti iki aşamalı olarak gerçekleşmiştir.

Birinci aşamada, Çankırı İl Telekom Müdürümüzün de katılımı ile Şirketimiz geliştirmiş olduğu Uzaktan Eğitim Altyapı Sisteminin tanıtımı Kamu Satış Direktörlüğü proje yöneticisi Kadir TEKİN tarafından, Üniversite Rektörü Sn. Prof. Dr. Ali İbrahim SAVAŞ ve Konu ile ilgili Üniversite uzmanlarına yapıldı. Rektör projenin başından beri Türk Telekom ile birlikte çalışıldığını ve pilot uygulamanın Üniversitesinde yapıldığını ifade ederek, Türk Telekom gibi Sektörün lokomotifliğini yapan bir şirketle yol arkadaşlığı yapmanın kendileri açısından çok önemsendiğini ifade ederek Türk Telekom’un tüm yönetimi ve çalışanlarına ve Derneğimiz Yönetim Kuruluna teşekkür etti.

İkinci aşamada;

Telekomünikasyon Teknikerleri Derneği (TTD), Derneği Yönetim Kurulu Başkanımız İsmail ÖZKAR Başkanlığında, Yönetim Kurulu Üyelerimiz ile birlikte Çankırı il Temsilcimiz Kerim AKPINAR ve üyelerimizden oluşan heyetimiz Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim SAVAŞ’ı makamında ziyaret ederek, Derneğin uzun süredir üzerinde çalıştığı, Sektörde Çalışan Meslek Yüksekokulu Mezunu Teknikerlerin Lisans eğitimine ilişkin konularda yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi vererek, görüş alışverişinde bulunmuşlardır.

Dernek Yönetim Kurulu Başkanı İsmail ÖZKAR, Çankırı Karatekin Üniversitesinin, Elektrik Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi, Enformatik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat ARI’nın koordinasyonunda verdiği kurumsal destek ve akademik rehberlikleri sonucunda, hedeflerine ulaşmada önemli mesafe kat ettiklerini ve akademik çevrelerde sempati oluşturduklarını ifade ederek, verdikleri desteklerden ötürü Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim SAVAŞ’a ve şahsında tüm Üniversite camiasına teşekkür etti.

Konuşmalarında, ÖZKAR, TTD’nin, 5.000’ i aşkın üyesi ile küresel ekonomide rekabet şartlarını belirleyen bilişim sektöründe önemli sorumluluklar üstlendiğini, üyelerinin büyük bir kısmının, iş dünyasında verimlilik sınırlarını zorlamakta olduğunu ve durumlarını daha iyi hale getirmek için ilave ve farklı nitelikler kazanarak mevcut konumlarını yükseltmek istediklerini ifade etti.

Rektör Ali İbrahim SAVAŞ’ta, konuşmalarında, Çankırı Karatekin Üniversitesinin hızlı yapılanmasına dikkati çekerek, üniversite olmanın bir gereği olarak toplumu aydınlatma ve sivil toplum kuruluşlarının akademik temelli çalışmalarına desteklerinin süreceğini ifade ederek,   Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitimin, küreselleşen dünya ekonomisi içerisinde doğru anlaşılması, doğru yapılandırılması ve bir değer olarak şahsiyet kazandırılması çalışmalarında Telekomünikasyon Teknikerleri Dernek Yönetiminin gayretlerinin takdirle karşılandığını ve bu alanda yapılacak çalışmalara yapıcı desteklerinin süreceğini söyledi.

Çok sıcak bir ortamda geçen görüşmede konu ile ilgili görüş alışverişinde bulunulduğu ve yapılan görüşmede, şu an sektörde önemli bir misyon üstlenen Meslek Yüksekokullarının, toplumun ve iş dünyasının beklentilerini karşılama ve endüstrinin rekabet gücünü arttırmada ihtiyaç duyulan nitelikli insan gücü profilini oluşturma yolundaki arayışlarına, sektörde çalışan teknikerlerin önünün açılmasına ve bu süreçte niteliğin korunarak, sürdürülebilirliğin sağlanması yolu ile kaynakların etkin kullanılmasına ve iş dünyası için büyük önem taşıyan Teknikerlerin motivasyonuna katkı sağlanabileceği ifade edilmiştir.

TELEKOMÜNİKASYON TEKNİKERLERİ DERNEĞİ

YÖNETİM KURULU